Guvernul mai are doar 7 mil lei in fondul de rezerva

Joi, 29 Octombrie 2009, ora 09:28
995 citiri
Guvernul mai are doar 7 mil lei in fondul de rezerva

Fondul de rezerva bugetara aflat la dispozitia Guvernului pentru anul 2009 mai contine in prezent doar 7 milioane lei, dar poate fi alimentat pana la sfarsitul anului din sume retrase de la ministerele care nu au cheltuit integral fondurile alocate, potrivit premierului interimar Emil Boc.

Seful Guvernului a afirmat, la un post de televiziune ca Fondul de rezerva bugetara mai avea pana miercuri doar 82 milioane lei, din care a mai fost insa retrasa, in sedinta Cabinetului, o suma de 75 milioane lei pentru subventiile fermierilor, transmite Mediafax.

Boc a aratat totodata ca la nivelul Guvernului este evaluata saptamanal executia bugetara la nivelul ministerelor, pentru a se stabili care dintre aceste institutii nu au cheltuit integral sumele alocate.

"Din aceste sume necheltuite mai poate fi alimentat Fondul de rezerva", a spus Boc.

Fondul de rezerva bugetara este instrumentul prin care Guvernul transfera bani, pe parcursul anului, pentru acoperirea unor cheltuieli neprevazute la momentul elaborarii bugetului de stat.

In sedinta de miercuri, Guvernul a decis sa aloce o transa de 15 lei/cap de animal din subventia totala acordata de stat pentru cresterea ovinelor, incepand cu 2 noiembrie. Subventia totala pentru ovine este de 44 lei/cap animal.

Tot din 2 noiembrie va fi platita si subventia de 200 lei/cap de animal aprobata, saptamana trecuta, de Guvern pentru crescatorii de bovine. Subventia totala maxima prevazuta pentru bovine este de 571 lei/cap animal.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, a aratat ca pentru subventia la ovine au fost alocate 75 milioane lei din Fondul de rezerva al Guvernului si 25 milioane lei din bugetul Ministerului Agriculturii.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#guvern, #fond, #rezerva, #milioane, #bani , #Ministerul Agriculturii