Guvernul ia banii de la CEC pentru Primul Siloz

Sambata, 11 Iulie 2009, ora 09:47
1846 citiri
Guvernul ia banii de la CEC pentru Primul Siloz

Cele 10 milioane euro (42 milioane lei) prevazute pentru schema de garantare a certificatelor de depozit pentru agricultori, din cadrul programului Primul Siloz, au fost luate din fondurile prevazute initial pentru capitalizarea CEC Bank, arata Ordonanta aprobata miercuri de Executiv,potrivit Newsin.



"In cazul in care Comisia Europeana decide ca este ajutor de stat, suma pe care Finantele o pot aduce la majorarea de capital a CEC este mult limitata. Nu va pot da acum o suma exacta, insa este mult mai mica decat cele 900 milioane de lei anuntate initial", a declarat joi Chiritoiu.

Programul guvernamental Primul Siloz prevede ca producatorii de cereale sa-si poata depune productia la depozite licentiate de Ministerul Agriculturii, care au o capacitate totala de 11 milioane de tone.

Cerealele vor fi depozitate pe categorii de calitate a granelor, iar producatorul va primi un certificat in care va fi mentionata cantitatea depusa.

Cu acest certificat, producatorii pot merge la banca pentru a solicita creditele necesare continuarii lucrarilor agricole sau pentru a plati furnizorii, potrivit guvernului.

#ajutor, #capitalizare, #cec, #de, #guvern, #primul, #producatori, #siloz, #stat , #Ministerul Agriculturii