Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fermierii pot depune cererile de sprijin pana la 10 iunie

Fermierii pot depune cererile de sprijin pana la 10 iunie

Fermierii care dorescc sprijin pe suprafata pot depune cererile pana pe 10 iunie, informeaza APIA, conform NewsIn.

Acestia vor fi penalizati cu 1% pentru fiecare zi lucratoare, pentru anul in curs. Dupa data de 10 iunie, cererile nu vor mai fi admise, conform Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).
"Mentionam ca pana la data de 2 iunie 2011, au fost depuse, in cadrul Campaniei de primire a cererilor de sprijin pe suprafataSAPS 2011, un numar de 1.080.001 cereri de plata, pentru o suprafata de 9,7 milioane hectare. Din totalul cererilor 98,5% au fost depuse utilizand aplicatia electronica IPA Online, pentru 99% din suprafata solicitata la plata sprijinului financiar pe suprafata", se arata intr-un comunicat al APIA.

Sprijinul financiar pe suprafata este finantat din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) si de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 887 ori