Camerele agricole, o prioritate pentru Ministrul Agiculturii

Sambata, 24 August 2013, ora 09:25
1702 citiri
Camerele agricole, o prioritate pentru Ministrul Agiculturii

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a sustinut vineri, intr-o conferinta de presa, importanta Camerelor Agricole, obiectivul fiind sa fie ale fermierilor pentru fermieri.

Ministrul a precizat ca a fost si este o intreaga dezbatere vizavi de camerele agricole.

"Camerele agricole sunt extrem de importante, cred eu, in viata agriculturii romanesti de acum in perspectiva, ele sunt prezente in mai toate tarile europene. Ca ministru al Agriculturii au reprezentat pentru mine o prioritate", a afirmat Daniel Constantin, care a amintit ca, in anul 2012, imediat ce a fost numit ministru, camerele agricole au fost aprobate de Parlament.

Daniel Constantin a mentionat ca, intr-adevar, ele au fost modificate dupa aceea printr-o ordonanta de urgenta.

"Am tinut, desi au fost foarte multe discutii, ca ele sa ramana organizatii nonguvernamentale ale fermierilor, care sa lucreze pentru fermieri. In forma finala, eu cred ca ele sunt foarte bine definite si cred ca cea mai importanta lupta (...) a fost castigata. Nu sunt structuri ale statului, sunt structuri ale fermierilor, care sunt conduse de fermieri", a declarat ministrul Agriculturii.

Acesta a specificat ca "modalitatea in care se vor organiza alegerile reprezinta totusi ceva ce ar putea fi imbunatatit". Constantin si-a manifestat deschiderea ca la nivelul Parlamentului, atunci cand aceasta ordonanta va fi aprobata prin lege, sa discute si sa se implice, astfel incat sa fie gasita cea mai buna forma.

"Obiectivul este ca noile camere agricole, pe care sper sa le avem pana la sfarsitul acestui an, sa fie ale fermierilor pentru fermieri si de pasul acesta cred ca am trecut. Ele sunt de utilitate publica si cred ca este un element care trebuie subliniat de fiecare data", a conchis ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Daniel Constantin a avut vineri, la Alba Iulia, intalniri cu fermieri si cu directorii serviciilor deconcentrate din judetul Alba din cadrul MADR si a vizitat mai multe societati din industria alimentara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Camere agricole, #fermieri romani, #organizatii nonguvernamentale fermieri, #ministerul agriculturii , #Ministerul Agriculturii