Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

APIA lanseaza campania de primire a cererilor de plata pe suprafata

APIA lanseaza campania de primire a cererilor de plata pe suprafata

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) lanseaza marti, 1 martie 2011, campania de primire a cererilor de plata pentru schemele / masurile de sprijin pe suprafata, a anuntat vineri directorul general al APIA, Florin Marius Faur, citat de NewsIn.

Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafata, fermierii trebuie sa depuna la Centrele APIA, in intervalul 1 martie - 16 mai 2011, o singura cerere de plata.

Pentru cererile de plata depuse dupa data de 16 mai se vor aplica penalitati de 1% pentru fiecare zi lucratoare de intarziere.


Dupa data de 11 iunie 2011, cererea de sprijin nu mai este admisa la calculul platii pentru anul in curs.


Pot beneficia de masurile de sprijin pe suprafata persoanele fizice si/sau juridice care exploateaza terenul agricol pentru care solicita plata, in calitate de proprietari, arendasi, concesionari, administratori in cadrul asociatiilor in participatiune etc. Daca proprietarul a dat terenul in arenda, l-a concesionat sau l-a inchiriat, sprijinul financiar pe suprafata respectiva va fi acordat celui care lucreaza terenul.


Sunt eligibile la plata exploatatiile cu suprafata de cel putin un hectar, formate din parcele agricole cu suprafata de cel putin 0,3 hectare.


In cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole sau al arbustilor fructiferi, suprafata minima a parcelei trebuie sa fie de cel putin 0,1 hectare.


APIA anunta ca fermierii interesati pot sa acceseze aplicatia de depunere electronica a cererii - IPA Online, pentru a simplifica intregul proces si pentru a evita erorile de identificare a parcelelor agricole.


Schemele / masurile de sprijin pe suprafata sunt finantate din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) si din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).


Pentru Campania 2011, Romania beneficiaza de o alocatie financiara de 907.473.000 euro din FEGA pentru plata unica pe suprafata (SAPS). Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2307 ori