Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Subventii pentru utilarea si popularea a 240 de grajduri

Subventii pentru utilarea si popularea a 240 de grajduri

Subventii pentru utilarea si popularea a 240 de grajduri Ministerul Agriculturii va subventiona cu 200 de miliarde de lei utilarea grajdurilor dezafectate preluate de producatorii agricoli, a declarat presei Mihai Lungu, secretar de stSubventii pentru utilarea si popularea a 240 de grajduri Ministerul Agriculturii va subventiona cu 200 de miliarde de lei utilarea grajdurilor dezafectate preluate de producatorii agricoli, a declarat presei Mihai Lungu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii.

Ministerul va sprijini persoanele fizice care au preluat aceste spatii dezafectate in vederea utilarii cu linii de hranire automata si linii de adapare. Crescatorii de bovine vor trebui sa achizitioneze si mici spatii de pasteurizat si ambalat lapte, mulgatoare automate si containere frigorifice pentru depozitat lapte, suma de 200 miliarde lei fiind suficienta pentru utilarea a circa 240 de grajduri.

De asemenea, Ministerul Agriculturii va subventiona si achizitionarea de animale vii necesare popularii acestor adaposturi.

Pentru fiecare scroafa cumparata, subventia este de 6 milioane lei, pentru fiecare purcel cu greutatea sub 30 de kilograme va fi acordat 1 milion de lei, iar pentru fiecare juninca, 20 milioane lei.

Subventiile se vor acorda numai pentru material genetic, provenit din ferme de elita autorizate. Sunt subventii substantiale, care la porc si la vita se ridica la circa 60-70% din valoarea animalului.
Pentru bovinele provenite din import, subventia reprezinta circa 20-30% din valoarea acestora.

Oficialul MAAP estimeaza ca acordarea subventiilor va incepe pana la sfarsitul lunii aprilie 2002.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1048 ori