Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Imprumuturi Nerambursabile (Granturi) pentru Cercetare, Informare si Consultanta Agricola

Imprumuturi Nerambursabile (Granturi) pentru Cercetare, Informare si Consultanta Agricola
Producatorii si Consultantii Agricoli pot primi imprumuturi nerambursabile, cu valori cuprinse intre 5.000 si 250.000 de dolari pentru ACTIVITATEA DE CERCETARE SI DE INFORMARE A PRODUCATORILOR AGRICOLI, fondurile fiind obtinute i Producatorii si Consultantii Agricoli pot primi imprumuturi nerambursabile, cu valori cuprinse intre 5.000 si 250.000 de dolari pentru ACTIVITATEA DE CERCETARE SI DE INFORMARE A PRODUCATORILOR AGRICOLI, fondurile fiind obtinute in principal de la Banca Mondiala (11 milioane de dolari) in cadrul proiectului guvernamental "Sprijinirea Serviciilor din Agricultura".

Banii sunt gestionati de o Unitate de Management din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor si vor fi destinati activitatilor de cercetare agricola aplicativa si extensie, serviciilor de sustinere a agriculturii. Scopul acestei societati este de a oferi credite nerambursabile catre toti furnizorii de cercetare si consultanta din Romania.

Beneficiarii fondurilor trebuie sa asigure minimum 15-20% din costurile proiectului propus.
La aceste imprumuturi pot apela
# asociatiile de fermieri,
# membri ai sectorului industriei private cu specific agricol,
# organizatiile nonguvernamentale cu profil agricol,
# universitatile, institutiile de cercetare,
# companiile de consultanta din domeniul agricol,
care pot prezenta proiecte din sectorul in care isi desfasoara activitatea.
Sferele de interes sunt:
# studii de marketing,
# tehnologii agricole cu minimum de inputuri,
# management agroalimentar,
# tehnici agricole benefice mediului.


Banii au fost imprumutati de catre statul roman in conditii bune - credit rambursabil in 20 de ani, cu 5 ani termen de gratie si o dobanda avantajoasa.
Banca Mondiala e cea care implementeaza Proiectul referitor la Dezvoltarea Serviciilor destinate Agriculturii, al carui cost se ridica la 17,82 milioane dolari, din care Banca Mondiala acorda imprumut Romaniei, prin BIRD, cele 11 milioane, Guvernul Romaniei suporta 3,86 milioane dolari (acoperirea taxelor, impozitelor si costurile curente ale Unitatii de Management a proiectului) si alti participanti 2,96 milioane dolari.
Coordonatorul Schemei Competitive de Granturi (SCG) este Consiliul Independent, care in prezent asteapta propuneri de proiecte in str. Negustori 1B cu un manual operational pe baza caruia se construiesc proiectele pentru obtinerea acestor credite.

Propunerile vor fi prezentate in limba romana sub forma de preoferte, adica enuntate doar ideea si bugetul in patru exemplare pe baza formularului oficial, existent in manualul operational oferit de unitatea de management.
Data-limita de depunere a preofertei este 15 iunie, urmand ca pana la 27 iulie sa fie depus proiectul propriu-zis.

- extras din diverse comunicate ale Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor -


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1395 ori