Agrostar: Este o miniciuna ca agricultorii vor primi in octombrie un avans pentru plata pe suprafata

Vineri, 18 Iunie 2010, ora 15:51
1386 citiri
Agrostar: Este o miniciuna ca agricultorii vor primi in octombrie un avans pentru plata pe suprafata

Federatia Agrostar il acuza pe ministrul agriculturii, Mihail Dumitru, ca a mintit cand a declarat vineri ca agricultorii vor primi in octombrie un avans pentru plata pe suprafata aferenta anului 2010, precizand ca acesta este preocupat doar de propria imagine, precizeaza NewsIn.

Ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Mihail Dumitru, a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca vrea sa achite in luna octombrie un avans pentru schema unica pe suprafata aferenta anului 2010, pentru care platile ar fi trebui sa inceapa in mod normal in decembrie.

"Federatia Agrostar ii cere ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale, Mihail Dumitru, sa spuna cand a mintit: joi, cand a declarat ca peste 90% din bugetul ministerului s-a cheltuit sau vineri cand a declarat ca agricultorii vor primi un avans din plata pe suprafata? Este o miniciuna ca agricultorii vor primi un avans pentru din plata pe suprafata", se arata in comunicatul trimis vineri de Federatie.

Agrostar sustine ca inca mai sunt de achitat restante din 2008 si din 2009 si se intreaba de unde va lua bani MADR-ul pentru un avans.

In privinta faptului ca s-au depus 4.100 de cereri pentru motorina cu acciza redusa, Agrostar considera ca Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nu a facut nimic pentru a-i informa pe cei care au acest drept. 

#agricultori avans plati suprafata agrostar , #Ministerul Agriculturii