Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Agentia Nationala a Imbunatatirilor Funciare, aprobata de Guvern

Agentia Nationala a Imbunatatirilor Funciare, aprobata de Guvern

Guvernul a aprobat infiintarea Agentiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare, prin reorganizarea Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare, care se desfiinteaza la data semnarii protocolului de predare - preluare, anunta NewsIn.

Agentia Nationala a Imbunatatirilor Funciare este institutie publica, are personalitate juridica, functioneaza in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) si are in structura filiale judetene fara personalitate juridica, potrivit unui comunicat emis joi de MADR.

Personalul ANIF este preluat de agentie in conformitate cu prevederile legale, in limita a maximum 1.500 de posturi. In prezent, Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare RA are circa 5.100 de salariati.


Conducerea agentiei este asigurata de directorul general si de directorul general adjunct, numiti prin ordin al ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.


"Actul normativ introduce taxa de imbunatatiri funciare, denumita taxa IF ca sursa pentru acoperirea cheltuielilor agentiei pentru administrarea amenajarilor de imbunatatiri funciare.


Aceasta taxa este platita de catre beneficiarii terenurilor detinute in baza unui titlu valabil de proprietate ori de folosinta in amenajarile de imbunatatiri funciare sau in afara acestora, care beneficiaza direct sau indirect de lucrarile de imbunatatiri funciare pentru administrarea amenajarilor de imbunatatiri funciare", se arata in comunicat.


Calculul, modul de colectare si termenele de plata a taxei IF se aproba prin hotarare a Guvernului, iar cuantumul taxei IF se aproba, anual, de catre agentie, pana la data de 31 august a fiecarui an pentru anul urmator si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea IV-a.


In privinta finantarii activitatii agentiei, acesta se realizeaza din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat, iar veniturile proprii ale agentiei sunt realizate din taxa IF si tarifele percepute beneficiarilor activitatilor de imbunatatiri funciare. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1428 ori