Tender i-a convins pe afaceristii romani sa investeasca in Senegal

Marti, 09 Octombrie 2012, ora 14:38
2313 citiri
Tender i-a convins pe afaceristii romani sa investeasca in Senegal

Noul guvern din Senegal vrea sa atraga investitori romani in aceasta tara, dupa ce omul de afaceri Ovidiu Tender a demarat un proiect in statul vest-african. Dupa Ovidiu Tender, si firma de incaltaminte Primo Timpo, din Bucuresti, a decis sa demareze o investitie in Senegal.

Oficialii Primo Tempo au precizat ca afacerile lor din Romania nu evolueaza asa cum isi doresc, din cauza problemelor de finantare si din cauza incasarilor reduse la exporturi. a

In 2011, firma de incaltaminte din Bucuresti a avut vanzari de circa un milion de euro, anunta Mediafax.

Primo Tempo va constitui in Senegal o societate mixta cu un investitor local, iar transportul utilajelor, terenul si utilitatile vor fi asigurate de catre guvernul statului african.

"Cei din Senegal nu au aproape nimic in acest domeniu si vor sa dezvolte o industrie de profil pe orizontala, avand resurse. Au nevoie de utilaje, de know-how, de pregatire profesionala. Eu le voi oferi toate aceste lucruri, pentru ca lucrez cu cei care fac asta in Italia. Producatorii traditionali de retail au mutat deja productia in Africa pentru a face fata concurentei din China. Italieni au dezvoltat o adevarata industrie in Etiopia, iar spaniolii s-au concentrat pe Maroc", a explicat proprietarul Primo Tempo, Marieta Gheorghiu.

Guvernul senegalez vrea sa extinda gama investitiilor straine din aceasta tara

O delegatie din Senegal, condusa de Diene Farba Sarr, presedintele agentiei de investitii straine (APIX), a avut zilele acestea intalniri cu parlamentarii romani, cu oficiali ai ministerului Economiei si Comertului si reprezentanti ai Eximbank.

Diene Farba Sarr, consilier personal al noului presedinte, Macky Sall, spune ca executivul instalat in vara vrea o abordare mult mai larga a investitiilor straine fata de precedentul guvern, care s-a concentrat exclusiv pe investitile in infrastructura.

Autoritatile senegaleze au infiintat un parc industrial de 13.000 de hectare, situat intre Bargny si capitala Dakar, unde se construieste si un nou aeroport.

Investitiile din Senegal au totalizat anul trecut circa trei miliarde de dolari, din care doar in jur de 400 de milioane de dolari au reprezentat investitii straine.

Instalat recent la putere, noul guvern din Senegal a strans relatiile cu omul de afaceri Ovidiu Tender, caruia intentioneaza sa-i concesioneze si alte perimetre pentru explorare si ulterior productie.

In primavara acestui an, Tender Grup a incheiat un acord de concesiune cu Agentia de Gestionare si Cooperare intre Senegal si Guineea - Bissau (AGC), pentru lucrari de explorare geologica pe un bloc petrolier in suprafata de 5.347 kilometri patrati.

Tender va explora un bloc petrolier in Vestul Africii

Suprafata concesionata, de dimensiunea unui judet in Romania, este un offshore in vestul Africii, in zona comuna dintre Senegal si Guineea Bissau.

Contractul este primul de acest tip incheiat de o firma din Romania, iar in cazul unei descoperiri comerciale, Tender Grup are dreptul de a exploata suprafata respectiva.

Tender declara atunci ca Africa reprezinta o oportunitate de afaceri, dar i-a atentiona pe romanii care vor sa investeasca in regiune sa nu isi faca iluzia ca este un El Dorado si ca acolo "se pot da tepe si tunuri".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ovidiu Tender afaceri, #investitii Senegal, #Romania investitii Senegal, #Tender investitie Senegal , #Investitii economice