Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania va initia parteneriate cu Norvegia domeniul software si IT

Romania va initia parteneriate cu Norvegia domeniul software si IT


Autoritatile romane intentioneaza sa deruleze parteneriate cu institutii de invatamant si companii norvegiene pentru dezvoltarea unor aplicatii software specifice si pentru atragerea de fonduri europene, potrivit unui comunicat transmis luni de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA).

In perioada 3-9 iunie 2012, Ministerul Economiei si Centrul Roman pentru Promovarea Comertului si Investitiilor Straine si Asociatia Romana pentru Industria Electronica si Software (ARIES) au organizat, in Norvegia, o misiune economica in domeniul software si al tehnologiei informatiei.

Reprezentantii companiilor si institutiilor de invatamant romanesti participante - Caelynx Europe, CS Romania, Iquest Tech, ISDC, Mira Telecom, Misoft, Cetatea lui Bucur - au avut intalniri la Bergen si Stavanger cu reprezentanti ai universitatilor din cele doua orase, ai Camerelor de Comert Bergen, respectiv Stavanger si ai unor companii norvegiene. Este vorba despre companiile Uni Computing, Fav Gruppen, Statoil, SIU, I.S.S. Facility Services, Artesia Capital, Petrolia, Grieg Music Education, Odfjell, Hellebust, Nordialog, Lawson, Mosaique si AgVisor.

Pricipalele teme de interes comun au vizat implicarea companiilor romanesti in dezvoltarea unor proiecte de infrastructura in orasul Bergen, participarea consortiului Fav Gruppen la realizarea proiectului privind cardurile electronice de sanatate, realizarea unei burse a inovarii in Romania, in parteneriat cu cele norvegiene, realizarea unor parteneriate in domeniul inovarii, organizarea unor programe de scoli doctorale bilaterale intre universitatile romanesti si cele norvegiene.

Totodata, reprezentantii firmelor norvegiene au afirmat nevoia Norvegiei de specialisti in domeniul IT, petrolier si maritim.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 2022 ori