Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Prisacariu: Parteneriatele public-private, afectate de lipsa legislatiei

Prisacariu: Parteneriatele public-private, afectate de lipsa legislatiei


Realizarea parteneriatelor public-private a fost ingreunata in ultimii ani de lipsa unei legislatii aplicabile, existand totodata numeroase situatii in care autoritatile locale nu au dorit sa cedeze controlul, respectiv sa ii permita unui partener privat sa demareze un proiect nou.

Declaratiile apartin directorului general al Unitatii Centrale pentru Coordonarea Parteneriatului Public-Privat, Mihai Prisacariu si au fost facute in cadrul intalnirii membrilor Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane (CCIRG).

Prezent la intalnirea membrilor CCIRG, senatorul Sorin Fodoreanu a subliniat ca actuala legislatie din domeniu este inca una "foarte stufoasa", sperand totodata ca prevederile acesteia sa poata fi puse in aplicare cat mai curand.

"In ciuda existentei unui Cod de Procedura Penala si a unui Cod de Procedura Civila, care contin prevederi clare referitoare la sanctiunile ce pot fi aplicate unei firme in cazul unor abateri de la normele in vigoare, legislatia din domeniul economic contine - la randul ei - capitole intregi referitoare la sanctiuni si penalitati. In acest context, exista un sentiment de teama atat in randul autoritatilor publice, cat si al firmelor private, care blocheaza in numeroase cazuri demararea unor proiecte comune", a spus Fodoreanu.

Acesta a precizat, totodata, ca la ora actuala bugetul de stat este mult mai centralizat decat in urma cu 20 de ani, spre exemplu, cand se inregistra o autonomie bugetara mai mare la nivelul consiliilor judetene.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1646 ori