O firma turceasca va investi 150 milioane de euro la Reghin

Joi, 12 Iulie 2012, ora 12:46
2765 citiri
O firma turceasca va investi 150 milioane de euro la Reghin

Firma Kastamonu, cu actionari turci, va inaugura in luna iulie la Reghin o fabrica de PAL cu o capacitate de 500.000 de metri cubi pe an, in care a investit aproximativ 150 de milioane de euro.

Noua fabrica are si doua linii de melaminare pentru innobilarea PAL-ului, cu o capacitate totala de peste 20 milioane metri patrati pe an, si o linie de impregnare a hartiei decor, cu o capacitate de aproximativ 50 milioane de metri patrati pe an.

Reprezentantii firmei Kastamonu Romania au afirmat intr-un comunicat ca, odata cu finalizarea investitiei incepute in 2010, estimeaza o cifra de afaceri de 80 milioane de euro pentru anul in curs, iar in 2013 afacerile vor urca la 120 milioane de euro.

In prezent, sub numele de Kastamonu Romania, pe platforma de la Reghin exista deja doua unitati de productie in care lucreaza aproape 800 de angajati. Portofoliul de produse este format din placi de tip HDF pentru usi celulare, foi de usi, usi cu toc, PAL brut si PAL melaminat.

Kastamonu Entegre, membra a holdingului Hayat, cel mai mare trust din Turcia din industria lemnului, a preluat 98% din actionariatul companiei Prolemn Reghin in anul 1998.

Firma si-a schimbat in luna aprilie numele din Prolemn in Kastamonu Romania, iar anul trecut a avut o cifra de afaceri de aproximativ 40 milioane de euro, in crestere cu 10% fata de 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#investitii romania, #investitii Reghin, #fabrica PAL Reghin, #investitie fabrica PAL, #Kastamonu investitie fabrica PAL , #Investitii economice