O companie coreeana ar putea investi 150 mil. dolari in Romania

Miercuri, 23 Mai 2012, ora 11:20
1280 citiri
O companie coreeana ar putea investi 150 mil. dolari in Romania

Compania Hyosung, din Coreea de Sud, intentioneaza sa investeasca circa 150 de milioane de dolari in Romania, intr-o fabrica de componente anvelope si airbaguri auto.

Investitia ar putea fi lansata in perioada imediat urmatoare, potrivit Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Proiectul a fost discutat de catre conducerea Hyosung Corporation cu ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, aflat in perioada 21 - 22 mai in Coreea pentru a conduce o reuniune a comitetului de cooperare industriala Romania - Coreea.

Hyosung este o corporatie industriala listata la Seul, cu o capitalizare de piata de circa 1,2 miliarde euro si activitati in sectoarele textilelor, materialelor industriale, industriei chimice, industriei grele, constructiilor, tradingului de produse chimice si din otel, importului de automobile si serviciilor financiare.

Compania este cunoscuta si ca producator al motocicletelor Hyosung, afacere vanduta insa, in 2007, grupului S&T Motors, de asemenea din Coreea.

#Coreea investitie Romania, #investitie fabrica anvelope Romania , #Investitii economice