Managerii sunt pesimisti in legatura cu mersul economiei

Vineri, 28 Octombrie 2011, ora 11:07
1835 citiri
Managerii sunt pesimisti in legatura cu mersul economiei
Surs:vova.ro

Managerii societatilor comerciale estimeaza pentru perioada octombrie-decembrie, in raport cu cele trei luni anterioare, o crestere moderata in comert, stabilitate in industrie si servicii si scadere in constructii, evolutia numarului de salariati si a preturilor variind de la sector la sector.

Potrivit anchetei de conjunctura a Institului National de Statistica din octombrie 2011, managerii din industria prelucratoare preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, o stabilitate a volumului productiei si a numarului de salariati si o crestere moderata a preturilor.

Pentru unele dintre activitati va exista o tendinta de crestere in ceea ce priveste estimarea productiei, respectiv in fabricarea produselor din tutun, a produselor textile si a autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor.

Managerii estimeaza ca se va inregistra o tendinta de crestere in fabricarea produselor din tutun, a produselor textile si a autovehiculelor de transport rutier. a remorcilor si a semiremorcilor, in timp ce in activitatea de constructii de va inregistra o scadere a volumului productiei, a stocurilor de contracte, comenzi dar si a numarului de salariati.

Pentru sectorul de comert cu amanuntul, managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni o crestere moderata a activitatii economice, a numarului de salariati si a volumului comenzilor adresate de catre unitatile comerciale furnizorilor de marfuri. Volumul total al vanzarilor de marfuri va avea tendinta de stabilitate, iar preturile de vanzare cu amanuntul vor inregistra cresteri, potrivit rezultatelor sondajelor.

In ceea ce priveste cererea de servicii se estimeaza ca aceasta va cunoaste in perioada mentionata o relativa stabilitate, aceeasi tendinta fiind preconizata si pentru numarul de salariati si preturile de vanzare sau de facturare a prestatiilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sondaj INS, #sondaj manageri societati comerciale , #Investitii economice