Libanezii, atrasi de Romania: Investitii in turism si agricultura

Joi, 03 Mai 2012, ora 15:27
2546 citiri
Libanezii, atrasi de Romania: Investitii in turism si agricultura

Mai multi oameni de afaceri libanezi intentioneaza sa investeasca in urmatorii doi ani in Romania peste 100 de milioane de dolari in turism, agricultura si servicii, a declarat joi intr-o conferinta omul de afaceri Mohammad Murad, in urma unui forum romano-libanez.

"Din discutiile pe care le-am avut la forum, se preconizeaza investitii libaneze de peste 100 de milioane de dolari in urmatorii doi ani. Cele mai importante investitii vor fi in turism, agricultura si industria usoara, cum ar fi cea textila" , a spus omul de afaceri libanez Mohammad Murad, care detine in Romania mai multe hoteluri, un lant de fast-food-uri si o fabrica de pateuri.

El a adaugat ca va infiinta, alaturi de mai multi oameni de afaceri libanezi si romani, o societate mixta care ar urma sa aiba in cateva luni un capital de aproximativ 50 de milioane de dolari.

"Incercam sa nu lucram individual, ci in grup. Voi fi si eu actionar, dar si oameni de afaceri romani. Vrem sa fie o companie puternica, pentru ca este greu acum sa te impui cu investii de unu, doua sau trei milioane de dolari", a afirmat omul de afaceri.

Acesta a precizat ca libanezii vor sa construiasca hoteluri pe litoral si sa investeasca in domeniul textilelor. Sunt interesati, de asemenea, de construirea a doua fabrici de biscuiti.

"Acum sunt in cautare de teren. Ei vor sa investeasca si in agricultura. Agricultura este la moda acum printre investitorii libanezi care cauta oportunitati in Romania, asa cum erau imobiliarele in urma cu cativa ani", a mai spus Murad.

#investitii libaneze Romania, #investitii romania, #Liban investitii Romania, #aomeni afaceri libanezi investitii , #Investitii economice