Ioan Cuzman: Privatizarea nu trebuie sa devina un scop, ci un mijloc

Vineri, 11 Mai 2012, ora 15:52
1218 citiri
Ioan Cuzman: Privatizarea nu trebuie sa devina un scop, ci un mijloc

Privatizarea nu trebuie sa devina un scop in sine, ci un mijloc si trebuie sa aduca avantaje economice pentru Romania, iar pentru vanzarea societatilor detinute de stat este nevoie de un proiect de dezvoltare economica si sociala a tarii, a declarat Ioan Cuzman, presedintele SIF Banat Crisana.

"Daca privatizarea are un proiect care in mod cert sa aduca avantaje economice pentru Romania, atunci este buna, daca nu, nu este buna. Privatizarea in sine nu reprezinta nimic. Problema este ce efecte de antrenare are in economia romaneasca si ce efecte are in sensul performantelor pentru Romania. Privatizarea nu trebuie sa devina un scop, ea trebuie sa devina un mijloc. Ea este pana acum un scop.Parerea mea este ca societatile nu trebuie privatizate cu orice pret si in orice conditii. Decat in conditii in care sa asigure o probabilitate foarte ridicata de a reprezenta avantaje", a spus Ioan Cuzman.

El a declarat ca este nevoie de un proiect de dezvoltare economica si sociala a Romaniei pentru a se putea derula privatizarile.

"Nu este nevoie numai de audit (pentru a se face privatizarea societatilor detinute de stat - n.r). Trebuie sa se stie, dupa ce ai privatizat, care sunt perspectivele de devoltare pentru urmatoarea perioada. Ce rezultate a avut pana acum privatizarea din Romania? Ca avem datorii mai mari? Sunt adeptul privatizarii, al proprietatii private, sa nu se inteleaga gresit, dar nu inteleg ca ea sa fie un scop, ci un mijloc. Acestea trebuie sa faca parte dintr-un proiect de dezvoltare economica si sociala a Romaniei. Nu exista acest deocamdata acest proiect", a spus Ioan Cuzman.

#SIF Banat Crisana privatizare, #privatizare Romania, #SIF 1 privatizari dezvoltare economica , #Investitii economice