Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitiile straine directe au crescut in ianuarie de aproape sase ori, la 103 milioane euro

Investitiile straine directe au crescut in ianuarie de aproape sase ori, la 103 milioane euro


Investitiile straine directe au crescut in prima luna a anului la 103 milioane euro, de la 18 milioane euro in perioada similara a anului trecut, a anuntat Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Participatiile la capital consolidate cu pierderea neta estimata au insumat 102 milioane euro, iar creditele intra-grup 967 milioane euro.

Anul trecut, investitiile straine directe atrase de Romania au scazut pentru al patrulea an consecutiv, la 1,6 miliarde de euro, reducerea fiind de 11% fata de nivelul de 1,8 miliarde de euro consemnat in 2011.

Premierul Victor Ponta a declarat in noiembrie anul trecut ca volumul investitiilor straine directe se va ridica in 2012 la un nivel mai mic sau egal cu cel consemnat in 2011, proiectiile pentru 2013 fiind insa mai optimiste, avand in vedere investitiile preconizate in sectorul energetic.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1942 ori