ING Bank: Situatia actuala a Hidroelectrica afecteaza piata din Romania

Joi, 21 Iunie 2012, ora 13:32
1437 citiri
ING Bank: Situatia actuala a Hidroelectrica afecteaza piata din Romania

Directorul general al ING Bank Romania, Misu Negritoiu, a declarat joi ca cererea companiei Hidroelectrica de a intra in insolventa va genera reticenta pe piata bancara din Romania de a finanta companii de stat si reprezinta o decizie "absolut contraproductiva".

"Decizia este absolut contraproductiva. Daca as vrea sa aduc resurse in tara, nu as putea, nu am cum sa argumentez un astfel de gest. Este multa lipsa de predictibilitate in piata. Evident ca vom deveni reticenti sa finantam companii de stat", a declarat Misu Negritoiu in cadrul unui seminar.

Directorul general al ING Bank a catalogat aceasta decizie ca fiind "o lucratura damboviteana".

"Este o lucratura damboviteana. Este un soc care s-a propagat si care se adauga la problemele deja existente. Atunci cand nu ai probleme suficiente, iti mai adaugi", a mai spus Negritoiu.

Tribunalul Bucuresti, care a admis miercuri cererea Hidroelectrica de intrare in insolventa, a aprobat ca administrator judiciar sa fie firma Euro Insol, condusa de avocatul Remus Borza.

Hidroelectrica SA a depus in 15 iunie, la Tribunalul Bucuresti, o cerere prin care solicita intrarea in insolventa.

Consiliul de Administratie a decis sa solicite intrarea in insolventa a Hidroelectrica din cauza piederilor inregistrate de companie in 2011 si in primele cinci luni ale acestui an, a scaderii cifrei de afaceri si a cresterii datoriilor cu termen scadent de plata mai mare de 90 de zile.

#situatie Hidroelectrica, #Hidroelectrica banci Romania, #Hidroelectrica piata Romania , #Investitii economice