Franklin Templeton poate vinde 20% din activele FP

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 16:19
1228 citiri
Franklin Templeton poate vinde 20% din activele FP

Actionarii Fondului Proprietatea (FP) au votat in cadrul AGEA de miercuri ca administratorul Fondului, Franklin Templeton, nu mai are nevoie de aprobarea actionarilor pentru a vinde pana la 20% din activele imobilizate, mai putin creantele.

Astfel, admininstatorul FP poate "sa incheie orice contract/document care naste obligatii legale in sarcina Fondului Proprietatea (cumpararea, vanzarea, conversia sau oferirea drept gaj a activelor Fondului Proprietatea) a caror valoare nu depaseste, individual sau cumulat, pe durata unui exercitiu financiar, 20% din totalul activelor imobilizate, mai putin creantele, fara aprobarea adunarii extraordinare a actionarilor".

Lansat in decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despagubirea cetatenilor romani ale caror proprietati au fost confiscate de fostul regim comunist. In urma licitatiei internationale anuntate in decembrie 2008, Franklin Templeton a fost declarat castigator, in iulie 2009, al mandatului in valoare de 3,63 miliarde euro al Fondului Proprietatea, fiind selectata dintre sapte companii globale de management al activelor.

#Fondul Proprietatea actionariat, #reuniune actionarilor Fondul Proprietatea , #Investitii economice