Dolea: Situatia de la Hidroelectrica poate afecta investitiile din Romania

Miercuri, 20 Iunie 2012, ora 16:10
1763 citiri
Dolea: Situatia de la Hidroelectrica poate afecta investitiile din Romania

Situatia actuala de la Hidroelectrica, in conditiile in care compania a cerut intrarea in insolventa, poate tine departe investitorii de Romania, a declarat, la The Money Channel, Florin Dolea, CEO Pioneer Asset Management.

"Stirea a fost un soc, pentru ca nu cred ca cineva se astepta la asa ceva de la Hidroelectrica. In ciuda contractelor paguboase, era una dintre companiile de stat profitabile si producatoare de cash. In general, investitorul priveste cu mare suspiciune astfel de situatii. Acum un an sau doi era super profitabila, iar acum a depus cererea de intrare in insolventa. Acest lucru inseamna risc, iar riscul tine investitorul departe. Nu de Hidroelectrica, pentru ca nu se poate investi, ci chiar de Romania. Este un risc perceput de piete cu privire la ceea ce se intampla in tara", a afirmat Florin Dolea.

Hidroelectrica SA a depus in 15 iunie, la Tribunalul Bucuresti, o cerere prin care solicita intrarea in insolventa. Tribunalul Bucuresti va lua in discutie miercuri cererea formulata de Hidroelectrica SA de intrare in insolventa.

Moody''s a retrogradat cu patru trepte ratingul Hidroelectica de la la B2 de la Ba1, rezultat al cererii companiei privind insolventa, a anuntat miercuri agentia internationala de rating.

Agentia a avertizat asupra unei noi retrogradari de rating, in conditiile unei perspective negative.

Consiliul de Administratie a decis sa solicite intrarea in insolventa a Hidroelectrica din cauza piederilor inregistrate de companie in 2011 si in primele cinci luni ale acestui an, a scaderii cifrei de afaceri si a cresterii datoriilor cu termen scadent de plata mai mare de 90 de zile.

Presedintele Consiliului de Administratie al Hidroelectrica, Remus Vulpescu, a declarat marti ca, prin cererea insolventei, se are in vedere doar o reorganizare a companiei si nimic asociat cu falimentul sau cu vanzarea de active.

#romania investitii, #situatie Hidroelectrica investitii Romania, #investitori romania, #Hidroelectrica retrogradare Moodys , #Investitii economice