Cooperare intre Romania si Coreea de Sud in mai multe domenii

Luni, 21 Mai 2012, ora 21:15
2122 citiri
Cooperare intre Romania si Coreea de Sud in mai multe domenii

Membrii ai ministerelor de Finante din Romania si Coreea de Sud au semnat luni declaratia comuna privind programul "Knowledge Sharing Program", in vederea extinderii cooperarii dintre cele doua tari.

"Programul consultativ "Knowledge Sharing Program - KSP" are ca scop principal furnizarea de asistenta performanta in domenii politice cheie. Prin intermediul acestuia, experienta sud-coreeana si cunostiintele avansate sunt impartasite statelor partenere, orientate spre performanta", se arata intr-un comunicat al MFP.

Domeniile de referinta ale programului KSP se extind de la strategiile de dezvoltare industriala si promovare a exporturilor, economia cunoasterii, managementul crizelor economice si pana la dezvoltarea resurselor umane.

Secretarul de stat Claudiu Doltu si vice-ministrul sud-coreean Dong Yeon Kim vor coordona, din partea celor doua ministere partenere, activitati de consultari, cercetari comune si implementari de proiecte comune cu institutii Financiare Internationale.

Istoria performantei KSP a inceput in 2004, cand Ministerul Strategiei si Finantelor de la Seul a pus la dispozitia statelor partenere experienta de dezvoltare acumulata de Republica Coreea pentru sustinerea obiectivelor economico-sociale.

Pana in prezent, proiectul a realizat obiective complexe, in afara Uniunii Europene: Algeria (Dezvoltarea pietei creditelor de consum - 2006), Azerbaidjan (Strategii de acces in OMC - 2007), Ghana (Definirea fundamentelor firmelor mici si mijlocii - 2007), Turcia (Sistemul national de inovare si tehnologie - 2008), Uzbekistan (Zona Industriala libera Novoi - 2009), Republica Dominicana ( Sistem de productie si distributie a energiei electrice - 2009).

#cooperare Romania Coreea Sud, #program cooperare Romania Coreea , #Investitii economice