Chitoiu: Activitatea consilierilor economici externi va fi evaluata trimestrial

Miercuri, 16 Mai 2012, ora 15:56
1188 citiri
Chitoiu: Activitatea consilierilor economici externi va fi evaluata trimestrial

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri va evalua, o data la trei luni, activitatea consilierilor economici din reteaua de reprezentare externa din subordinea ministerului, a declarat, miercuri, ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, la reuniunea cu acestia.

Ministrul-delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, a adaugat ca principalul criteriu de evaluare va fi gradul de satisfactie al investitorilor straini in relatia cu reprezentantii Romaniei.

"Nu trebuie sa va speriati pentru ca aceste evaluari la trei luni sunt constructive. Principalul criteriu de valuare se refera la cat de multumiti sunt investitori in relatia cu dumneavoastra. Este necesar sa promovati Romania in plan extern, dar in acelasi timp sa activati la nivelul atragerii de investitii straine. Nu veti fi lasati sa aduceti orice, va vom spune ce se poate, astfel incat efortul sa nu fie dispersat si rezultatele sa se vada", a precizat Isar.

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a subliniat necesitatea de a intari capacitatea institutionala a diplomatiei si a punerii in punerea in practica a unor noi modele care sa exploateze mai inteligent prioritatile pietei.

Totodata, oficialul MECMA a precizat ca investitiile straine directe au scut de cinci ori din 2009, pana la 1,7 miliarde in 2011.

#ministru Economie consilieri externi, #evaluare consilieri externi Economie, #Daniel Chitoiu consilieri externi, #Daniel Chitoiu investitii straine , #Investitii economice