Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

China se implica in dezvoltarea Regiunii Dunarii

China se implica in dezvoltarea Regiunii Dunarii


Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) organizeaza, luni, Forumul de investitii "Implicarea Chinei in dezvoltarea Regiunii Dunarii".

Evenimentul este organizat sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), in parteneriat cu Asociatia Camerelor de Comert Dunarene (DCCA) si Consiliul Chinez pentru Promovarea Comertului International (CCPIT). Potrivit organizatorilor, forumul de investitii - o premiera in regiune - are loc in contextul in care relatiile chino-europene sunt in plina transformare.

In cadrul evenimentului, reprezentanti ai camerelor de comert, autoritatilor publice si mediului de afaceri din Austria, Croatia, Bulgaria, Ungaria, Serbia si Romania isi expun proiectele de investitii in fata partenerilor strategici chinezi si participa la intrevederi de afaceri cu acestia. Pentru acest eveniment s-au inscris 14 camere de comert din opt tari.

Forumul va fi deschis de Sorin Dimitriu, presedintele CCIB, impreuna cu Liu Yang, vicepresedinte CCPIT si Guo Song, senior adviser in cadrul Biroului de Promovare a Investitiilor Beijing. Vor participa, de asemenea, oficiali din cadrul MAE si DCCA.

Camera bucuresteana a acordat in ultimii ani o atentie deosebita relatiei cu China, organizand numeroase misiuni economice si forumuri de afaceri cu parteneri chinezi si dezvoltand excelente relatii de colaborare cu piata chineza.

In ultimii ani, China a devenit un exportator semnificativ pe piata europeana, in 2010 valoarea investitiilor chineze dublandu-se fata de anul precedent, 80% fiind dedicate spatiului Uniunii Europene.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1077 ori