Ce reprezintă sindromul FOMO?

Miercuri, 17 Noiembrie 2021, ora 16:42
921 citiri
Ce reprezintă sindromul FOMO?
criptomonede FOTO: pexels.com

În lumea crypto, FOMO reprezintă frica de a pierde profitul potențial atunci când investești în monedă digitală. Un aspect specific al acestui sindrom constă în faptul că investitorii refuză să-și vândă activele chiar și în cazul în care acestea sunt profitabile. Această poziție este determinată de frică că fondurile care vor fi vândute acum vor crește în valoarea în viitor.

Conceptul FOMO provine din psihologie, dar este adesea folosit în domeniul criptomonedelor. Acesta este un fenomen real care devine din ce în ce mai frecvent și poate agrava semnificativ calitatea vieții. Acest sindrom se regăsește destu de des și în cazul investitorilor pasionați de investițiile în criptomonede.

În cazul în care răspunsul la întrebările de mai sus este unul negativ, poți începe tranzacționarea de criptomonede chiar acum, utilizând platforma Bitcoin Loophole și sfaturile prețioase a experților de top!

Cum poate fi depistat sindromul FOMO?

Deseori, FOMO este destul de greu de identificat de sine stătător. De aceea, este important să cunoști care sunt principalele semne a acestui sindrom și, în cazul în care le observi în propriul comportament sau în comportamentul cuiva din jur, să poți reacționa în modul corespunzător. Iată care sunt principalele simptome FOMO:

  • frica nemotivată de a pierde cumva anumite evenimente semnificative
  • dorința constantă și crescândă de a fi angajat și implicat în diverse relații și interacțiuni de ordin social
  • senzația că “toată lumea face, toți cu excepția mea”
  • dorința de a fi recunoscut de către prieteni, rude,colegi, cunoscuți
  • necesitatea de a accesa permanent site-uri de Social Networking.

Acestea sunt simptomele principale care denotă un FOMO. Este important să poți identifica aceasta problemă - cu cât mai repede o identifici, cu atât mai repede poți începe acțiunile corespunzătoare.

De ce sindromul FOMO este răspândit în domeniul criptomonedelor?

Domeniul criptomonedelor se consideră a fi unul cu cea mai mare probabilitate cu explozii neașteptate a valorii criptomonedelor. Acest aspect atrage și un număr mare de FOMO - persoanele investesc dar, atunci când încep a obține profituri, reieșind din frica de a pierde potențialele câștiguri, preferă să păstreze fondurile în continuare. Dacă tendința ascendentă continuă o lungă perioadă de timp, euforia stăpânește pe bursa criptografică și generează o convingere profundă că prețurile vor crește și mai mult și vor aduce venituri excelente. Drept urmare, persoanele FOMO încep să cumpere spontan la prețuri care nu sunt cele mai bune, ignorând analiza fundamentală. În aceste circumstanțe, pe piața crypto începe să se formeze o bulă artificială - valoarea momentană criptomonedelor este cu mult mai mare decât valoarea reală a acestora. Ulterior, valoarea criptomonedelor scade în perspectivă lungă și cei care au investit bani de teama de a nu pierde profituri se confruntă cu dezamăgire și pierderi financiare.

Un asemenea scenariu, evident, demotivează anumite persoane și îi face să creadă că piața criptografică nu poate oferi castiguri reale. Se crează impresia greșită că tranzacțiile criptografice reprezintă un mare fals la nivel mondial. Totodată, un fenomen interesant în cazul FOMO constă în faptul că încrederea investitorilor reapare prin minune atunci când prețul la active se corectează și începe să se miște pe un trend ascendent. În asemenea momente se pronunță într-un mod evident sindromul FOMO. Cei care suferă de acest sindrom, îndată încep să se intereseze intens de modul în care evoluează lucrurile pe piața crypto. Aceștia sunt de-a dreptul ademeniți prin potențialele profituri. Deoarece acesta este un sindrom destul de periculos, mai jos atașăm și câteva întrebări de test, răspunsul la care te poate ajuta să înțelegi dacă suferi de FOMO sau nu.

  • Verific frecvent rata criptomonedelor?
  • Mi-e teamă să nu pierd un eveniment semnificativ sau informații despre acesta?
  • Am o puternică dependență de smartphone?
  • Îmi verific smartphone-ul imediat după ce sună sau vibrează?
  • Îmi păstrez smartphone-ul cu mine în orice moment?
  • Vreau să fiu mereu în centrul acțiunii?

În cazul în care răspunsul la aceste întrebări este unul afirmativ, atunci, cel mai probabil, suferi de sindromul FOMO.

Concluzie

Sindromul FOMO reprezintă o problemă cu adevărat acută, problemă care crează destul de multe obstacole în ceea ce privește crearea unui proces de investire stabil și de succes. Anume din acest motiv este important să identifici acest sindrom la fazele incipiente, ceea ce îți va permite să gestionezi problema într-un mod mult mai eficient.

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#fomo, #criptomonede, #investitii , #Investitii economice