Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ce masuri se vor lua pentru relansarea economica a Romaniei in 2012

Ce masuri se vor lua pentru relansarea economica a Romaniei in 2012


Crearea de locuri de munca, stimularea investitiilor, imbunatatirea accesului la finantare, cultivarea spiritului antreprenorial, diminuarea poverii fiscale si administrative, cresterea competitivitatii economiei romanesti - sunt cateva dintre masurile luate in 2011 de Guvernul Boc pentru relansarea economiei, se arata intr-un document realizat de Andreea Vass, consilierul premierului.

Actualul Guvern a luat masuri pentru sprijinirea firmelor care angajeaza tineri, someri sau persoane vulnerabile. Oficialii au reglementat somajul tehnic prin scutirea de la plata a contributiilor catre bugetul de stat si al asigurarilor sociale pentru angajator, pe o perioada de maximum trei luni; salariatul a primit 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat.

In plus, s-a aplicat scutirea de la plata CAS pentru firmele care angajeaza someri, iar companiile care angajeaza, pe perioada nedeterminata, persoane cu handicap beneficiaza lunar de 500 lei, timp de 12 luni.

Citeste mai multe despre https://ziare.com/economie/macroeconomie/ce-masuri-s-au-luat-pentru-relansarea-economica-a-romaniei-1146182.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1358 ori