Bulgaria vrea sa investeasca 9 miliarde euro pana in 2020

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 08:41
827 citiri
Bulgaria vrea sa investeasca 9 miliarde euro pana in 2020

Autoritatile bulgare intentioneaza sa investeasca 9 miliarde de euro, in perioada 2014-2020, in infrastructura rutiera, feroviara si navigabila.

Anuntul a fost facut de ministrii Transportului, Ivaylo Moskovski, Dezvoltarii Regionale, Lilyana Pavlova, si Fondurilor Europene, Tomislav Donchev, informeaza Novinite.

Tomislav Donchev sustine ca vor putea fi asigurate din fonduri publice aproximativ 8,2 miliarde euro, din totalul celor 9 miliarde euro propuse sa se investeasca in infrastructura.

Mai pesimisti, analistii considera ca autoritatile vor putea finanta din bani publici doar jumatate din proiecte, cealalta jumatate urmand sa se asigure din imprumuturi sau din parteneriate public-private.

Suma pe care intentioneaza sa o investeasca vecinii nostri in infrastructura rutiera, feroviara si navala este comparabila cu cea pe care premierul roman Emil Boc a anuntat-o pentru investitii in infrastructura doar pentru 2012, 40 miliarde lei, echivalentul a 9,2 miliarde euro.

#Bulgaria plan investitii infrastructura, #Ivaylo Moskovski, #Lilyana Pavlova, #Tomislav Donchev , #Investitii economice