Basescu: Investitiile elvetiene se pot concretiza in turism si industrie alimentara

Marti, 08 Mai 2012, ora 16:30
1244 citiri
Basescu: Investitiile elvetiene se pot concretiza in turism si industrie alimentara

Presedintele Traian Basescu a apreciat, marti, la intalnirea cu presedintele Consiliului Statelor al Confederatiei Elvetiene, Hans Altherr, ca industriile turismului si agroalimentara au potential pentru investitiile elvetiene, care pot genera plusvaloare pentru ambele tari.

Seful statului a evocat, in intrevederea de marti de la Palatul Cotroceni cu presedintele Consiliului Statelor al Confederatiei Elvetiene, cateva domenii cu potential major pentru investitorii elvetieni. El a amintit printre acestea "industria turismului si cea alimentara, capabile sa genereze plusvaloare atat pentru partea romana, cat si pentru cea elvetiana", precizeaza un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Oficialul elvetian a subliniat la randul sau cooperarea foarte buna dezvoltata intre tara sa si Romania, aratand ca un aspect insuficient exploatat in raporturile economice bilaterale este legat de prezenta IMM-urilor elvetiene in Romania. Hans Altherr a exprimat, in context, sprijinul sau pentru stimularea interesului companiilor mici si mijloci de a investi in economia romaneasca, evidentiaza sursa citata.

El si-a exprimat speranta ca, prin intermediul actualului Program de cooperare elvetiano-roman pentru reducerea disparitatilor economice si sociale din Uniunea Europeana, excelenta conlucrare romano-elvetiana sa se consolideze.

#investitii straine romania, #investitii elvetiene Romania, #Elvetia investitii Romania , #Investitii economice