Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Basescu: E nevoie de echilibru in exploatarea resurselor naturale

Basescu: E nevoie de echilibru in exploatarea resurselor naturale


Presedintele Traian Basescu a declarat ca Romania are nevoie de un echilibru in exploatarea resurselor naturale direct de catre companiile romanesti si in parteneriat cu companii straine, cum ar fi gazele de sist sau exploatarile de la Rosia Montana si Rosia Poieni.

"Veti vedea ca avem nevoie de un echilibru intre resursele exploatate de companiile romanesti si cele exploatate in parteneriat cu companiile straine si capitalul strain", a spus presedintele Traian Basescu, la inceputul intrevederii de la Palatul Cotroceni cu Philippe Le Houerou, vicepresedinte al Bancii Mondiale pentru Europa si Asia Centrala.

Basescu a spus ca, "din cauza lipsei de resurse", Romania incearca sa atraga capital privat pentru a exploata gazele de sist, pentru exploatarile de aur de la Rosia Montana si cele de cupru de la Rosia Poieni, insa si companiile romanesti au nevoie de imprumuturi pentru a-si valorifica oportunitatile.

"Avem si alte locuri in care am fi bucurosi daca imprumuturile de la Banca Mondiala si din piata ar putea fi operate de companiile noastre, care au alte oportunitati pentru cresterea economica din Romania", a spus presedintele.

El a reiterat ca exploatarea gazelor de sist, precum si exploatarile de aur de la Rosia Montana si cele de cupru de la Rosia Poieni vor asigura noi locuri de munca si oportunitati de dezvoltare pentru economia romaneasca, mai ales ca sunt romani aflati in Spania si Italia care incearca si sa gaseasca oferte de munca in Romania.

"Trebuie sa ne uitam la programele pentru cresterea locurilor de munca, nu numai pentru muncitorii romani de pe piata romaneasca, dar trebuie sa fie usor pentru noi sa intelegem ca am umplut deja aceasta realitate, iar oamenii din Italia si Spania incearca si ei sa gaseasca o solutie in Romania. Trebuie sa fim pregatiti cand valul acesta va fi mai mare", a mai spus presedintele Basescu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1937 ori