Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Autoritatile din Cluj vor infiinta un nou parc industrial

Autoritatile din Cluj vor infiinta un nou parc industrial


Consiliul Judetean (CJ) Cluj a aprobat, luni, asocierea cu municipiul Campia Turzii si comuna Luna, pentru infiintarea unui nou parc industrial, Tetarom V, care va avea o suprafata de 60 de hectare.

Presedintele CJ Cluj, Alin Tise, a declarat, luni, ca noul parc este necesar in conditiile in care exista un interes ridicat din partea unor firme in vederea realizarii de investitii in judetul Cluj.

"CJ Cluj a aprobat asocierea cu municipiul Campia Turzii si comuna Luna in vederea infiintarii unui nou parc industrial, Tetarom V, in comuna Luna, pe un teren cu o suprafata de 60 de hectare. Un nou parc industrial este necesar in conditiile in care exista un interes ridicat din partea investitorilor in vederea realizarii de investitii in judetul Cluj. Autoritatile locale trebuie sa isi uneasca resursele si energiile in scopul facilitarii dezvoltarii economice prin crearea de parteneriate locale. Prin realizarea acestui proiect putem contribui, impreuna cu ceilalti operatori economici din zona, la crearea a mii de locuri de munca, crearea si dezvoltarea unor industrii de inalta tehnologie si la cresterea exporturilor", a spus Tise.

Proiectul prevede o durata de functionare a Parcului Industrial Tetarom V de 30 de ani, urmand ca in prima etapa sa fie create aproximativ 1.000 de locuri de munca.

In judetul Cluj functioneaza in prezent trei parcuri industriale Tetarom. Tetarom I, infiintat in 2005, se gaseste la periferia municipiului Cluj-Napoca, unde functioneaza peste 25 de firme si un incubator de afaceri, Tetarom II este ocupat de compania americana Emerson, iar in Tetarom III, situat in comuna Jucu, vor deschide fabrici companiile Bosch si DeLonghi.

Parcul industrial Tetarom IV este in curs de infiintare in comuna Feleacu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1397 ori