Vezi cand va fi anuntat constructorul pentru tronsonul A2 Cernavoda-Medgidia

Vineri, 02 Septembrie 2011, ora 16:58
1670 citiri
Vezi cand va fi anuntat constructorul pentru tronsonul A2 Cernavoda-Medgidia

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a declarat ca pana luni va fi anuntat constructorul pentru tronsonul A2 Cernavoda-Medgidia, proiect cu o perioada de executie de 12 luni, potrivit NewsIn.

"La nivelul Companiei de Autostrazi si Drumuri Nationale se va definitiva procesul de evaluare a ofertelor pentru tronsonul Cernavoda-Medgidia. Cred ca, pana luni, colegii mei vor anunta constructorul", a precizat Boagiu. Tronsonul are o perioada de proiectare de trei luni si o perioada de executie de 12 luni, la care se adauga 24 de luni perioada de garantie.

"Nu stiu care este valoarea cea mai mica a ofertelor primite, dar cu siguranta e mult mai ieftina decat valoarea contractului reziliat, date fiind exigentele nejustificate ale constructorilor", a adaugat Boagiu.

In iunie 2012 va fi finalizat si tronsonul Medgidia-Constanta din A2, iar intre Cernavoda si Medgidia se va putea circula pe doua benzi, a mai spus Anca Boagiu.

Potrivit ministrului, pana la sfarsitul anului viitor, Autostrada Soarelui va fi finalizata in totalitate. "Anul viitor vom putea circula pe autostrada catre mare, chiar daca inceputul a fost dificil. Parea o misiune de neindeplinit", a adaugat ministrul Transporturilor si Infrastructurii.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta la sfarsitul lunii iulie ca opt firme si asocieri au depus oferte in cadrul licitatiei pentru proiectarea si executia tronsonului de autostrada Cernavoda-Medgidia.

Cele opt firme si asocieri sunt: Asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL; Asocierea Vega 93 SRL – Selina SRL – Arcada Company SA – Consitrans SRL; Asocierea Astaldi – Max Boegl Cernavoda; Asocierea Tehnologica Radion SRL – Lena Engenharia e Construcoes SA – Pro Cons XXI SRL – Via Design SRL; Monteadriano Engenharia e Construcao SA; Asocierea FCC Construccion – Delta ACM; Aktor SA; Asocierea OHL ZS AS – Sociedade de Construcoes Soares da Costa SA

Informarea ofertantilor cu privire la rezultatul procedurii de atribuire era programata pentru 22 august.

Proiectul are ca scop realizarea a 20,49 km de autostrada. Valoarea estimata a contractului se ridica la 726,21 milioane lei fara TVA. Finantarea va fi asigurata de la Banca Europeana de Investitii, din fonduri de Coeziune de la Comisia Europeana si de la bugetul de stat.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a notificat, pe 11 aprilie, firma Colas cu privire la rezilierea contractului pentru proiectarea si executia autostrazii Cernavoda-Constanta, tronsonul Cernavoda-Medgidia, si a anuntat ca intreprinde demersuri pentru o noua licitatie de atribuire.

Potrivit CNADNR, masura a fost luata de catre Companie ca urmare a refuzurilor repetate ale Colas de a continua executia lucrarilor invocand diverse motive pentru a justifica intarzierile si avand in vedere lipsa unei planificari si mobilizari corespunzatoare, precum si lipsa aprovizionarii cu materiale.

#autostrada soarelui lucrari, #anca boagiu, #infrastructura, #autostrada , #Infrastructura