UE atentioneaza asupra pestei porcine si a calitatii laptelui

Vineri, 08 Septembrie 2006, ora 10:07
907 citiri

Problemele din agricultura sesizate, miercuri, la Bruxelles, de reprezentantii Comisiei Europene la intalnirea cu o delegatie guvernamentala, din care a facut parte si ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, au fost pesta porcina si calitatea laptelui de la producatorii individuali."Romania nu a primit niciun fel de reprosuri de la Bruxelles, singurele probleme sesizate de oficialii europene referindu-se la situatia pestei porcine si la calitatea laptelui produs in gospodarii", a declarat, joi, la Vaslui, Gheorghe Flutur. In Romania sunt active 68 de focare de pesta porcina. Pana nu va fi eradicata pesta porcina, Romania nu va putea exporta carne de porc.

"Vom putea, totusi, sa livram pe piete externe produse preparate biotermic din carne de porc. De asemenea, oficialii europeni au indicat ca trebuie facute eforturi pentru respectarea masurilor de biosecuritate", a afirmat Flutur. Ministrul a adaugat ca a solicitat la Bruxelles o perioada "de gratie" pentru producatorii individuali de lapte, timp in care acestia sa se poata alinia la standardele europene.

Flutur s-a aflat, miercuri, la Bruxelles, impreuna cu o delegatie guvernamentala, pentru a prezenta Comisiei Europene evolutiile din domeniul agriculturii si pentru ultimele discutii inainte de raportul de tara din 26 septembrie

Mediafax