Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Premiera. Trei judete fac front comun pentru o retea de drumuri regionale

Premiera. Trei judete fac front comun pentru o retea de drumuri regionale


Consiliile Judetene din Dambovita Teleorman si Giurgiu vor incheia un acord de asociere in cadrul unui proiect cu fonduri europene pentru reabilitarea unor drumuri "de groaza", care tranziteaza cele trei unitati administrative.

Lungimea totala a sectoarelor de drum care intra in planul comun de reabilitare este de circa 104 kilometri, dintre care 36,5 se afla pe teritoriul judetului Dambovita, 48 de km in Teleormann si 20 in Giurgiu.

Proiectul care se discuta la nivelul celor trei consilii judetene priveste exercitiul financiar 2014-2020, iar Dambovita si Teleorman au semnat deja hotararile de consiliu pentru implicarea in proiect, urmand ca in perioada urmatoare, sa elibereze si judetul Giurgiu o astfel de decizie.

Asa cum s-a hotarat, proiectul va fi coordonat de judetul pe raza caruia se afla cei mai mult kilometri de reabilitat, si anume Teleroman. Pe de alta parte, si celelalte autoritati judetene trebuie sa efectueze, pana in primavara, actele premergatoare si studiile de fezabilitate necesare accesarii banilor europeni.

Intra la reabilitare cateva drumuri "de poveste" printre soferi

La nivelul judetului Dambovita, este vorba despre limita cu judetul Teleorman Selaru-Fierbinti si DJ 611 Fierbinti-Visina-Petresti.

DJ 611 este cunoscut printre soferii care tranziteaza zona drept un "pericol public", din cauza gropilor adanci din asfalt. Consiliul judetean a facut cateva reparatii pe acest tronson in toamna anului 2011, la insistentele consiliului judetean Nae Victor.

Celelalte drumuri vizate de acest proiect sunt: DJ 503 din Giurgiu si Draganesti-Valsca-limita judet Dambovita in Teleorman.

Asocierea cu CJ Giurgiu vizeaza o investitie reabilitare si modernizare a infrastructurii de transport interjudetean pe traseul DJ 401A Gaesti (DN7)-Mogosani-Matasaru-Costesti Vale-Odobesti-Crovu-Zidurile-Potlogi-limita judet Giurgiu-Carpenisu-Gaiseni.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2305 ori