Teodorovici face apel la beneficiarii de fonduri UE pentru accelerarea implementarii proiectelor de infrastructura

Miercuri, 12 Februarie 2014, ora 08:30
1834 citiri
Teodorovici face apel la beneficiarii de fonduri UE pentru accelerarea implementarii proiectelor de infrastructura

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, s-a intalnit cu beneficiarii proiectelor din cadrul Programului Operational Sectorial Mediu si Programului Operational Transport, fondurile structurale si de coeziune alocate Romaniei pentru cele doua programe fiind de peste 8,8 miliarde de euro, adica 46% din total.

La intalnirea cu beneficiarii POS Mediu a participat si ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb, potrivit unui comunicat al MFE.

"In acest an toti actorii implicati in absorbtia fondurilor europene trebuie sa aiba o abordare pragmatica pentru a reusi sa fim eficienti si sa solicitam Comisiei Europene rambursarea unei sume cat mai mari din fondurile alocate. Pentru atingerea acestui scop, un mijloc este accelerarea semnificativa a implementarii proiectelor de infrastructura, importante din punct de vedere economic si social", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Rata de absorbtie curenta la nivelul POS Mediu era de 27% la finalul lunii ianuarie 2014, suma solicitata fiind de aproape 1,2 miliarde de euro. La nivelul POS Transport, rata de absorbtie curenta era peste 31% la sfarsitul lunii ianuarie, suma solicitata spre rambursare fiind de peste 1,38 miliarde de euro.

Rata de absorbtie curenta a fondurilor structurale si de coeziune era de aproximativ 34% la sfarsitul lunii ianuarie 2014.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#teodorovici fonduri, #romania fonduri, #proiecte mediu, #proiecte transport , #Infrastructura