Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tariceanu: Infrastructura are nevoie de sume mai mari de la bugetul de stat

Tariceanu: Infrastructura are nevoie de sume mai mari de la bugetul de stat
Dezvoltarea infrastructurii rutiere trebuie sa devina o prioritate a Executivului, incepand cu 2009, deoarece cresterea economica ar putea fi incetinita de starea drumurilor din Romania, a declarat premierul Tariceanu, precizand ca se impune, in acest sens, o regandire a bugetului."Cred ca se impune ca, in perioada urmatoare, tinand cont ca dezvoltarea economica este mult mai accelerata in raport cu dezvoltarea infrastructurii, sa regandim proiectia bugetara si sa alocam sume mai mari pentru infrastructura. (...) Accentul mare, incepand cu 2009, trebuie pus pe infrastructura, pentru ca riscul este ca dezvoltarea economica sa fie incetinita din cauza unei infrastructuri insuficient adaptate", a declarat Tariceanu la Sibiu.


In opinia prim-ministrului, cele mai importante proiecte vizeaza zona de vest a tarii, respectiv autostrada Brasov-Oradea si Coridorul IV Paneuropean.Tariceanu a spus ca, desi Romania primeste in perioada 2007-2013 fonduri structurale in valoare totala de patru miliarde de euro, pentru infrastructura de transport, cele mai mari sume trebuie alocate de la bugetul de stat. El a argumentat ca banii europeni nu sunt destinati doar dezvoltarii infrastructurii rutiere, ci si dezvoltarii infrastructurii feroviare si fluvial-maritime. "Bugetul este cel care va suporta financiar dezvoltarea retelelor de autostrazi", a spus el.Premierul a adaugat ca posibilitatile de finantare sunt limitate de constructia bugetara. "Altfel, ne-am dori sa facem 1.000 de kilometri de autostrada pe an, lucru care financiar nu este sustenabil. Vreau ca asteptarile sa fie realiste".Seful Executivului a participat vineri, la Sibiu, la semnarea scrisorii de inmanare a contractului prin care vor fi continuate lucrarile la soseaua ocolitoare a orasului. Tariceanu a anuntat, cu aceasta ocazie, ca ministerul Transporturilor va prezenta in perioada urmatoare un program de realizare a soselelor de ocolire pentru mai multe orase din tara.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 893 ori