Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Statul spera sa obtina 1,2 - 1,5 miliarde euro prin listarea unor pachete de la Transgaz, Nuclearelectrica, Romgaz si Hidroelectrica

Statul spera sa obtina 1,2 - 1,5 miliarde euro prin listarea unor pachete de la Transgaz, Nuclearelectrica, Romgaz si Hidroelectrica

Ministrul Economiei si Comertului, Varujan Vosganian, a declarat miercuri, in cadrul unui seminar pe probleme energetice, ca statul spera sa obtina intre 1,2 si 1,5 miliarde euro prin listarea unor pachete de actiuni ale societatilor energetice la care este actionar majoritar, respectiv Transgaz, Nuclearelectrica, Romgaz si Hidroelectrica.


"Saptamana viitoare se vor finaliza procedurile pentru alegerea consultantului in vederea listarii Transgaz, care se va realiza, probabil, in aceeasi modalitate in care s-a facut listarea Transelectrica, prin internmediul unei oferte publice", a spus Vosganian.

De asemenea, ministrul a declarat ca, in 2008, s-ar putea aplica o procedura similara si in cazul Reactoarelor 3 si 4 ale centralei de Cernavoda, pentru a se obtine sursele de finantare suplimentare necesare in vederea construirii acestora. "In 2008 ar putea intra imtr-o astfel de schema si reactoarele 3 si 4, in sensul acoperirii din operatiuni de capital pe pietele externe a sumei de 1,5 miliarde de euro necesare suplimentar", a explicat Vosganian.

Acesta a spus ca in cazul celor doua reactoare aportul initial se ridica la 700 milioane euro. Costul total al construirii simultane a celor doua reactoare se ridica la 2,2 miliarde euro.

In ceea ce priveste Nuclearelectrica, ministrul a subliniat ca autoritatile ar putea apela si la piata obligatiunilor.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 763 ori