S-au economisit 600 de milioane de euro in urma licitatiilor pe infrastructura

Joi, 14 Aprilie 2011, ora 15:15
1291 citiri
S-au economisit 600 de milioane de euro in urma licitatiilor pe infrastructura

Anca Boagiu, Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, a declarat ca s-au facut economii de 600 de milioane de euro in urma licitatiilor cu fonduri europene pentru lucrari de infrastructura, potrivit NewsIn.

"Avem o noua abordare in ceea ce priveste programul de autostrazi, modul in care sunt cheltuiti banii publici si modul in care sunt prioritizate lucrarile. Vestea buna este ca bugetul care a fost alocat era de 1,7 miliarde euro, dar, cu regulile noi, pe care le-am impus azi (joi, n.r.), discutam despre o economie facuta pe acest buget, care se ridica la 600 de milioane de euro", a declarat Anca Boagiu in cadrul unei conferinte organizate de Consiliul Investitorilor Straini.

Boagiu a precizat ca, prin aceasta economie, se va crea posibilitatea finantarii a noi tronsoame de autostrazi.

"Probabil au fost multe lucruri in trecut care creau posibilitatea sa nu se lucreze (de catre constructori, n.r.). Posibilitati de a lua 'claim-uri' pe bani multi si de a nu lucra. Ei bine, aceste lucruri se vor termina cu noile conditii din contracte. Vrem ca in 2016 sa fie finalizat tot coridorul pan-european", a mai spus Boagiu.

#licitatii infrastructura, #infrastructura rutiera, #ministerul transporturilor, #anca boagiu, #economii la buget , #Infrastructura