Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rompetrol Downstream a devenit membru al Asociatiei Romane a Petrolului

Rompetrol Downstream a devenit membru al Asociatiei Romane a Petrolului

Asociatia Romana a Petrolului (ARP) poate reprezenta in totalitate industria petroliera din Romania, odata cu aderarea Rompetrol Downstream la aceasta asociatie, informeaza ARP.

Asociatia Romana a Petrolului, infiintata cu cinci ani in urma cu scopul reprezentarii intereselor generale ale industriei petroliere, are ca membri companiile Agip Romania, Lukoil Romania, Mol Romania, OMV Romania Mineraloel si Petrom.

'Prin aderarea Rompetrol Downstream la Asociatia Romana a Petrolului am devenit o entitate perfect definita, cu un grad absolut de reprezentativitate al industriei petroliere din Romania', a declarat Vlad Seitan, presedintele ARP.

Seitan apreciaza ca noul membru va conferi activitatii ARP, orientate catre alinierea legislatiei romane la cea europeana, un plus de forta care va conduce asociatia catre atingerea scopurilor sale.

'Este normal ca toti jucatorii importanti de pe piata romaneasca a petrolului sa se constituie intr-o asociatie unica, astfel incat sa poata fi o voce puternica in sustinerea intereselor comune, specifice acestei industrii', a precizat Dan Rosu, CEO al Rompetrol Downstream.

Acesta considera ca o dovada de maturitate este ca, dincolo de concurenta care exista intre companiile membre ale ARP, si indiferent de brand-ul pe care acestea il promoveaza, sa existe o singura voce care sa sustina interesele mediului de afaceri si ale industriei.

In aceasta noua formula, ARP va sustine in fata autoritatilor punctele de vedere de interes comun ale membrilor, care privesc direct evolutia afacerilor petroliere, dar si aspectele referitoare la implicatiile sociale si de interes national, respectiv a chestiunilor cu implicare in probleme de mediu specifice industriei petrolului.
Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului Rompetrol, opereaza o retea de circa 250 de benzinarii la nivel national.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1212 ori