Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rompetrol a ramas fara terenurile promise pentru benzinarii

Rompetrol a ramas fara terenurile promise pentru benzinarii

Consilierii municipali au respins, marti, proiectul de hotarare privind acordarea catre compania Rompetrol a trei terenuri in suprafata totala de peste 5.000 de metri patrati pentru construirea unei retele de benzinarii in Bucuresti.Proiectul avea ca argument un contract de asociere incheiat de municipalitate cu Rompetrol in 2000.

Cele trei terenuri sunt amplasate in Drumul Taberei (1.263,37 metri patrati, in fata Complexului Favorit), pe Soseaua Antiaeriana (1.815 metri patrati) si in zona Abatorului (2.224,34 metri patrati pe Splaiul Unirii).

Pentru fiecare bucata de teren, firma Rompetrol se obliga sa investeasca 20.000 de dolari si sa plateasca anual Primariei Capitalei cel putin 30.000 de dolari.
Proiectul a primit un singur vot pentru, din partea presedintelui de sedinta Antonel Tanase, restul consilierilor dand vot de blam acestei propuneri.

In plenul sedintei au fost discutii aprinse pe marginea acestui subiect, presedintele Comisiei juridice a CGMB, Mircea Valentin, explicand ca se incalca o serie de prevederi legislative daca se voteaza un asemenea proiect. El a sustinut ca sumele pe care municipalitatea ar urma sa le incaseze in urma acestei repartitii sunt mult prea mici comparativ cu suprafetele mari de teren repartizate, la care se adauga si vadul comercial.
"Hotararea este de penal, daca se aproba", a concluzionat Mircea Valentin.

La randul sau, consilierul PSD Doru Giugula a spus ca este interzisa constructia benzinariilor in inelul principal al orasului. El a intrebat "din ce grup de interese face parte primarul general Adriean Videanu daca doreste sa promoveze un astfel de proiect in favoarea lui Dinu Patriciu".

"CGMB este suveran si el hotaraste. Consiliul este obligat sa dea curs unui astfel de proiect. Daca eu nu as fi fost de acord sa supun discutiei un astfel de proiect, as putea fi acuzat de abuz in functie .O solutie ar fi ca CGMB sa abroge hotararea 168/2000. Este un contract de parteneriat prin care numai CGMB il poate desfiinta", a declarat primarul general Adriean Videanu, la finalul sedintei consilierilor.

Potrivit proiectului, terenurile ar fi urmat sa fie trecute in domeniul privat al municipalitatii pentru ca ulterior sa fie puse la dispozitia firmei Rompetrol.


Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1000 ori