Romania, tara cu cele mai putine autostrazi

Vineri, 21 Octombrie 2011, ora 15:09
1790 citiri
Romania, tara cu cele mai putine autostrazi
Sursa: Romania Libera

Romania este pe ultimul loc intre tarile din Europa de Est la numarul de kilometri de autostrazi. Avem doar 350 de kilometri de autostrada.

Polonia are 837 km de autostrada, fiind urmata de Cehia, cu 727 de km, de Ungaria, cu 696 km, si de Bulgaria, cu 459 km.

"Romania se afla pe ultimul loc intre tarile din Europa de Est, in ceea ce priveste numarul de km la mia de km patrati", se arata in raportul "Mediul concurential romanesc - evolutii in sectoare esentiale" 2011, lansat de Consiliul Concurentei.

Romania are doar 1,5 km de autostrada la mia de km patrati, in comparatie cu Cehia, unde se ajunge la 9,2 km la mia de km patrati.

Autoritatile romane au insa planuri mari pentru viitor.

"Piata lucrarilor de constructii de drumuri si autostrazi este o piata in plina dezvoltare, date fiind proiectele de realizare a peste 500 km de autostrada pana in 2013, de reabilitare a aproape 900 km de drumuri nationale si de realizare a 10.000 km drumuri judetene si de interes local pana in anul 2020.

Intrucat pentru proiectele de infrastructura sunt alocate sume din bugetul national sau pot fi atrase fonduri europene pentru finantare, piata lucrarilor de constructii de drumuri este mai putin afectata de criza decat piata lucrarilor de constructii civile", se arata in raport.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#autostrazi romania, #top autostrazi Europa Est , #Infrastructura