Romania si Ungaria vor colabora in proiecte de infrastructura

Joi, 28 Septembrie 2006, ora 16:36
782 citiri

Presedintele Parlamentului ungar, Szili Katalin, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa la Targu Mures, ca isi doreste o colaborare economica intre Romania si Ungaria, in perspectiva integrarii europene a Romaniei.Szilia a spus ca se refera la o colaborare "suprafrontaliera" pentru folosirea fondurilor europene si in domeniul infrastructurii.

Ca puncte de maxim interes pentru aceasta cooperare, Szili a mentionat Autostrada Transilvaniei de Nord si investitiile in dezvoltarea urbana. "In Ungaria se va aplica din 2008 sistemul Schengen si ne vom bucura daca Romania va deveni si ea parte cat mai repede", a aratat Szili.

Intrebata despre problema migrarii fortei de munca, Szili a precizat ca la baza deciziei vor sta considerentele economice si politice si a subliniat ca din acest motiv este foarte important sa se dispuna de toate informatiile.

La Targu Mures s-a deschis, joi, Forumul Intreprinzatorilor Maghiari din Bazinul Carpatic, la care participa presedintele Parlamentului Ungariei, Szili Katalin, ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Borbely Laszlo.

"Este important acum, cand Romania devine parte a UE, cand dezvoltarea economica a acestei zone este foarte importanta si atunci cand Ungaria ca membra a UE este cel mai important vecin al Romaniei, sa dam informatii in acest domeniu, sa avem o cooperare economica cat mai viabila si evident sa-i ajutam pe investitori sa vina in aceasta zona, sa coopereze, sa colaboreze", a declarat, la aceeasi conferinta de presa, ministrul Laszlo Borbely .

Mediafax