Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania in lume - 23 Iunie 2006

Romania in lume - 23 Iunie 2006
Revista presei internationaleInstitutiile Europene recruteaza

Intrarea Romaniei in Uniunea Europeana ofera perspective foarte interesante tinerilor absolventi romani. Lingvisti, juristi, economisti, sunt invitati sa se prezinte la selectiile pentru posturile de inalti functionari. Concurenta pentru obtinerea unui loc de munca in sanul institutiilor europene, este extrem de dura : in medie 100 de candidati se prezinta la interviu pentru un singur post. In joc, se afla un salariu de cel putin 3000 de euro pe luna. Dupa posturile de traducatori si juristi, oferta se largeste. Anul trecut, Biroul European de selectie a personalului, a recrutat 100 de traducatori romani. Anul acesta, diverse institutii europene, cauta 51 de juristi romani, carora li se ofera un salariu minim de 5000 de euro pe luna.
Le petit journal ( franceza)

Romania: Prioritatea Guvernului o reprezinta sustinerea familiilor afectate de inundatii

Prioritatea Guvernului Romaniei la ora actuala o constituie luarea de masuri pentru sustinerea familiilor care au suferit datorita inundatiilor. In cadrul unei video-conferinte cu prefectii judetelor afactate de inundatii, primul ministru, Calin Popescu Tariceanu, si-a exprimat solidaritatea cu cei aflati in suferinta, precizand ca acestia vor fi ajutati cu bani si alimente.
Relief Web, Elvetia ( engleza)

Sapte morti in alunecarile de teren din Romania

Alunecarile de teren cauzate de ploile torentiale au ucis sapte oameni si au produs pagube in infrastructura a peste 80 de sate si orase din nordul Romaniei. Cele mai multe victime au fost inregistrate in judetul Bistrita.
BBC News, UK ( engleza)

Turcia va participa la Exercitiul Parteneriat pentru Pace in Romania

Turcia participa la « Exercitiul Parteneriat pentru Pace » desfasurat in Romania, in perioada 18-30 iunie. Exercitiul este menit a consolida studiile comune intre tarile Nato.
Turkish Press, Turcia ( engleza)

Romania nu lasa Nassiriya
Romania nu va parasi Nassiriya. Daca trupele italiene vor iesi in scurt timp din scenariul irakian, cele romanesti vor ramane "pana in momentul in care cetatenilor irakieni le va fi garantata siguranta si democratia" - a declarat seful diplomatiei romane, Mihai Razvan Ungureanu, dupa intalnirea cu omologul sau italian Massimo D'Alema.
Il Tempo, Italia ( italiana)

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 904 ori