Primul informator turistic digital din Romania

Marti, 12 Iunie 2007, ora 13:55
1148 citiri

In municipiul Brasov a fost pus in functiune primul informator turistic digital din tara. Pe langa o gama extrem de larga de informatii pe care le pune la dispozitie, acest "informator" permite chiar si rezervarea online de locuri la hoteluri si restaurante din judet.

"O firma din Miercurea Ciuc ni l-a oferit pentru a fi prezentat, iar municipiul Brasov sa poata oferi turistilor, gratuit, orice fel de informatii. Costul intregii aparaturi, din cate am inteles, se ridica la valoarea de 35.000 de euro, Primaria Brasov punand la dispozitie doar locul de amplasare", a declarat Cecilia Doiciu, directorul Directiei de Integrare Europeana din cadrul Primariei Brasov.

De la acest dispozitiv, turistii pot afla o diversitate de informatii. Pot primi informatii despre toate obiectivele turistice, hoteluri, restaurante si baruri, starea vremii, trasee turistice, evenimente culturale si sportive, dar si numere de telefon de la multe locatii de cazare si de petrecere a timpului liber, se precizeaza in buletinul informativ Administratie.ro.

"Mai mult, cei ce acceseaza acest serviciu isi pot printa harti cu obiectivele turistice, isi pot face fotografii pe care le pot trimite apoi prin e-mail, isi pot face rezervari la hoteluri, restaurante si baruri. Din cate ni s-a spus, aceasta firma a incheiat protocoale in acest sens cu mai multe astfel de unitati. Daca este accesat un anumit restaurant sau hotel se poate afla daca mai sunt locuri libere, prin simpla aparitie a unui led de culoare verde. Daca nu mai sunt locuri libere, atunci se aprinde un led rosu", a mai adaugat Cecilia Doiciu.

Toate informatiile vor fi prezentate, in prima faza, in limbile romana, engleza, germana si maghiara.

<b>Bloombiz</b>