Prima revista romana de arbitraj a fost lansata vineri

Sambata, 27 Ianuarie 2007, ora 04:42
5133 citiri

Curtea de Arbitraj Comercial International a lansat vineri prima revista de specialitate in domeniu, Revista Romana de Arbitraj, publicatie aparuta cu sprijinul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), la editura Rentrop&Straton.

'In urmatorii doi ani, preconizam ca publicatia va avea aproximativ 10.000 de abonati. Primul numar al revistei, considerat pilot, a fost editat in 3000 de exemplare. Exista insa o piata de 70.000 de potentiali clienti, avocati, consilieri juridici, judecatori', a declarat, pentru Rompres, George Straton, directorul editurii Rentrop&Straton.

Revista prezinta studii, articole si comentarii, elemente de jurisprudenta arbitrala, precum si numeroase informatii adresate celor care activeaza in domeniu.

In primul numar al Revistei Romane de Arbitraj sunt abordate subiecte precum starea actuala a arbitrajului comercial, consideratii introductive cu privire la dreptul la un proces echitabil, raporturile juridice in arbitrajul comercial, metode de solutionare a litigiilor comerciale.

'Desi arbitrajul are o vechime de secole, nu a existat nicio revista cu asemenea specific in Romania, in timp ce in peisajul european, in toate tarile, se publica reviste de specialitate. In aceasta revista, dorim sa apara articole atat in limba romana, cat si in limbi straine', a declarat presedintele CCIR, prof.univ.dr. Victor Babiuc.

Cu prilejul lansarii revistei, presedintele CCIR a tinut sa faca un apel catre juristi, solicitandu-le acestora sa sprijine noua publicatie in gasirea unor cititori din domenii cat mai variate.

'Aceasta revista trebuie sa puna accesul atat pe arbitrajul intern, nu numai pe cel extern, care a ramas in umbra', a mentionat presedintele de onoare al Curtii de Arbitraj Comercial International, Ion Bacanu.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)