Ponta: Vom continua Autostrada Transilvania, nu tripland pretul sau furand

Sambata, 19 Mai 2012, ora 17:01
1650 citiri
Ponta: Vom continua Autostrada Transilvania, nu tripland pretul sau furand

Premierul Victor Ponta a declarat ca proiectele importante de infrastructura incepute in judetul Cluj vor continua, dar "nu tripland pretul sau furand la toate podurile", relateaza Ziua de Cluj.

"Vom continua si Autostrada Transilvania si centura Clujului, dar nu tripland pretul sau furand la toate podurile, asa cum a facut gasca lui Boc", a declarat premierul Ponta, prezent la Cluj, la lansarea candidatilor USL pentru alegerile locale.

El a mai afirmat ca pentru un oras este o mandrie sa dea un prim-ministru, dar ca rolul premierului nu este acela de a crea grupuri de interese locale catre care sa dirijeze sume mari de bani, potrivit sursei citate.

Si ministrul Transporturilor, Ovidiu Ioan Silaghi, a declarat, vineri, ca lucrarile la Autostrada Transilvania vor continua.

"Chiar ieri (joi . n.r.) am avut o discutie cu Bechtel si pana la sfarsitul lunii ar trebui sa le mai dam 240 de milioane de lei, asa e scadentarul facut. Avem deja 98 de milioane, iar ei au zis ca se multumesc cu 98. Sa nu credeti ca am gasit o bogatie in bugetul ministerului, n-am gasit o bogatie.

Acum se multumesc cu cei 98, vor continua sa lucreze, urmand sa gasim solutii pentru diferenta. Lucrarile continua la Autostrada Transilvania, fiind interesul Transilvaniei pana la urma, noi toti suntem aici in inima Transilvaniei, nu avem cum sa abandonam proiectul", a afirmat Silaghi.

Ministru a precizat ca se va lucra in continuare "spre Oradea, spre vama". Silaghi a criticat "smecheria" de a se face o autostrada "de nicaieri spre nicaieri". "E o smecherie foarte frumoasa. Daca faci o autostrada care duce de nicaieri spre nicaieri normal ca la contructor ii convine, zice ca numai acolo are un front de lucru.

O perioada de garantie e perioada de garantie, circula mai putine masini pe acel tronson de autostrada, e normal sa fie multumit constructorul. Noi vrem sa facem o autostrada de undeva pana undeva", a mai afirmat ministrul.

In ceea ce priveste centura de ocolire Valcele-Apahida a municipiului Cluj-Napoca, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, a declarat, vineri, ca va trimite Corpul de control sa verifice lucrarile efectuate, in conditiile in care centura se degradeaza din cauza alunecarilor de teren si s-au alocat foarte multi bani pana in prezent

"Luni, se trimite Corpul de control. Bani dorim sa alocam, dar sa vedem cati, pentru ca solutia tehnica folosita nu este buna", a subliniat ministrul Silaghi, in timpul inspectarii centurii Valcele-Apahida. "S-a pornit cu un buget de 60 de milioane de euro si s-a ajuns deja la 150. Cred ca a fost si o greseala de proiectare si o dorinta numai de a taia panglici", a mai afirmat Silaghi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ponta autostrada Transilvania, #lucrari autostrada transilvania, #lucrari infrastructura , #Infrastructura