Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Petrom doneaza statului spitalul de la Videle

Petrom doneaza statului spitalul de la Videle
Petrom a transferat, cu titlul gratuit, spitalul Videle Autoritatii de Sanatate Publica a Judetului Teleorman, informeaza un comunicat al companiei. Protocolul privind acest transfer a fost semnat pe 22 ianuarie 2007.

"Am decis sa donam statului acest spital, in care am investit circa 4 milioane de euro in ultimii 13 ani, cu convingerea ca autoritatile din domeniul sanatatii vor gestiona in mod eficient si responsabil , o institutie de traditie, cu specialisti de renume. Petrom va continua sa se implice activ in proiecte sociale de anvergura, iar grija fata de comunitate va ramane unul dintre obiectivele noastre.", a declarat Mariana Gheorghe, Director General Executiv al Petrom.


Decizia de transferare a spitalului este conforma cu strategia Petrom de vanzare a bunurilor care nu fac parte din activitatea de baza a companiei.

Spitalul Videle este o unitate moderna care ofera servicii la standarde inalte si acopera o gama larga de specializari: Boli interne, Chirurgie, Cardiologie, Medicina fizica si balneologie.

Spitalul detine 246 de paturi si deserveste, anual, peste 8000 de pacienti, atat din judetul Teleorman, cat si din zonele invecinate. Spitalul Videle a intrat in proprietatea Petrom in anul 1993, in urma unui transfer de la Ministerul Sanatatii. De la preluare, Petrom a facut investitii importante in modernizarea si dotarea unitatii medicale cu echipamente de ultima generatie.

Petrom intentioneaza sa angajeze si pe viitor serviciile medicale ale spitalului, in beneficiul salariatilor care isi desfasoara activitatea in proximitatea acestuia.

Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Gaze Naturale, precum si Comercializare. In anul 2005 cifra de afaceri a Petrom a fost de 2.970 milioane Euro, EBITDA (Venituri Inainte de Dobanzi, Taxe, Deprecieri si Amortizari) a fost de 766 milioane Euro.

In urma majorarii capitalului social, OMV, grupul lider in industria de petrol si gaze din Europa centrala detine 51,011% din actiunile Petrom. OMV activeaza in 13 tari din Europa Centrala in domeniile de Rafinare si Marketing si in 18 tari pe cinci continente in domeniul de Explorare si Productie, Distributie gaze precum si Produse Chimice in 27 de tari pe cinci continente. Statul Roman detine 30,862% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea S.A. detine 9,887%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare 2,026% iar 6,214% apartin actionarilor minoritari.

BloombizTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1861 ori