Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Peste un milion de euro pentru modernizarea municipiului Ploiesti

Peste un milion de euro pentru modernizarea municipiului Ploiesti

Primaria Ploiesti a demarat, miercuri, lucrarile de modernizare a centrului municipiului, in cadrul proiectului SUCCES, care beneficiaza de o finantare europeana in valoare de peste un milion de euro, informeaza un comunicat al institutiei.

Proiectul vizeaza ecologizarea transportului urban si crearea la nivelul oraselor europene a unor zone de impact impotriva poluarii atmosferice si sonice, destinate exclusiv pietonilor. Incurajarea mersului pe jos, prin dezvoltarea unei zone pentru pietoni, va avea multiple consecinte pozitive pentru locuitori: depoluarea zonei de agrement, decongestionarea traficului, dezvoltarea spatiului public, imbunatatirea aspectului urban etc.

In acest context, au fost incepute lucrarile la strada C.D. Gherea, urmand ca circulatia rutiera pe acest tronson sa fie inchisa, iar traficul sa se deruleze pe strazile adiacente. Pe aceasta strada vor fi montate relantisoare si se va limita viteza de circulatie la 30 de kilometri pe ora.

Proiectul va mai cuprinde si inchiderea unor strazi si crearea perimetrului de acces controlat pentru autovehicule, se mai precizeaza in documentul citat.

Totodata, zona de promenada si odihna se va imbogati cu o noua fantana arteziana, amplasata in spatele Palatului Administrativ. Pe langa aspectul sau placut, aceasta va include pe perioada noptii si jocuri de lumini. Zona pietonala va dispune si de un iluminat stradal agreabil, care va fi asigurat de lampi cu design modern si prin intermediul unor corpuri de iluminat incrustate in pavaj.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 915 ori