Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Noul guvern Tariceanu a fost votat de Parlament

Noul guvern Tariceanu a fost votat de Parlament

Parlamentul a acordat votul de investitura noului guvern restructurat pe care premierul Calin Popescu-Tariceanu l-a prezentat marti in plenul reunit al Senatului si Camerei Deputatilor. Guvernul PNL-UDMR a fost validat cu 302 voturi pentru, 27 voturi impotriva.

Pentru validarea formulei guvernamentale bicolore au votat PNL, UDMR, PSD si grupul minoritatilor nationale. PD si PLD au parasit sala de sedinta la momentul supunerii la vot a noului Cabinet.

Pentru a fi validata noua formula guvernamentala era nevoie de voturile a cel putin 235 de parlamentari din numarul total de 466 de senatori si deputati.

Guvernul restructurat, din care au fost exclusi democratii, este format din 15 ministri, un ministru delegat, un vicepremier si primul-ministru. Un numar de 12 din cei 17 ministri ai noului Cabinet au primit avizul consultativ favorabil al comisiilor parlamentare de specialitate in cadrul sedintelor de audiere de luni seara si din prima parte a zilei de marti. Cinci dintre ministri nu au mai trecut pe la comisiile parlamentare, deoarece ei detin functii si in actualul Executiv. Este vorba de Eugen Nicolaescu, Adrian Iorgulescu, Mihai Voicu, Zsolt Nagy si Marko Bela.

In noul Cabinet, din partea PNL, Adrian Cioroianu detine portofoliul Afacerilor Externe, Varujan Vosganian ocupa Ministerul Economiei si Finantelor - care a rezultat din comasarea ministerului Economiei si Comertului cu Ministerul Finantelor Publice - Tudor Chiuariu conduce Ministerul Justitiei, Cristian David preia Ministerul Internelor si Reformei Administrative, Teodor Melescanu a fost numit la Ministerul Apararii, Ludovic Orban merge la Ministerul Transporturilor, Cristian Adomnitei este ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Paul Pacuraru detine portofoliul Muncii, Familiei, si Egalitatii de Sanse, Ovidiu Silaghi se ocupa de Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, Decebal Traian Remes preia Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Eugen Nicolaescu ramane ministrul Sanatatii Publice, Adrian Iorgulescu ramane la Ministerul Culturii si Cultelor, iar Mihai Voicu este mentinut in postul de ministru delegat pentru relatia cu Parlamentul.

Din partea UDMR, Marko Bela isi pastreaza functia de ministru de stat pentru coordonarea activitatilor din domeniile culturii, invatamantului si integrarii europene. Laszlo Borbely este ministru al Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Attila Korodi preia Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, iar Zsolt Nagy conduce in continuare Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

Ministrii urmeaza sa-si preia mandatele, dupa semnarea de catre presedintele Traian Basescu a decretelor de numire si depunerea juramantului, in fata sefului statului.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1038 ori