Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nodul rutier de acces pe autostrada A3 va costa aproximativ 5 milioane euro

Nodul rutier de acces pe autostrada A3 va costa aproximativ 5 milioane euro


Nodul rutier de acces pe autostrada A3 Bucuresti - Ploiesti care va fi construit in comuna prahoveana Gherghita va costa aproximativ cinci milioane de euro si va fi realizat din bugetul judetului Prahova, conform unei hotarari aprobate de Consiliul Judetean.

Conform indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investitii "Amenajare nod rutier (acces) intersectie A3 cu DJ 100B, comuna Gherghita, judetul Prahova", indicatori aprobati prin votul consilierilor judeteni din Prahova, valoarea totala a investitiei in acest nod de autostrada va fi de 21.920.591 de lei, respectiv aproape 5 milioane de euro.

Potrivit documentului aprobat de Consiliul Judetean Prahova si obtinut de Mediafax, beneficiarul acestei lucrari va fi judetul Prahova, iar banii vor fi asigurati din bugetul local al judetului. Durata de realizare a investitiei va fi de 12 luni, vor fi realizate doua intersectii de tip giratie, iar nodul rutier va fi iluminat cu 182 de stalpi care reprezinta parte a indicatorilor tehnico-economici.

Contactat telefonic, seful Sectiei Drumuri Nationale Ploiesti din cadrul CNADNR, Ionel Ciobanu, a declarat ca nodul rutier care va fi construit la Gherghita din fondurile Consiliului Judetean va fi primul de acest gen construit in judetul Prahova si al doilea nod rutier de pe A3, dupa cel de la Snagov.

Pana in prezent nu se stie cand vor incepe lucrarile pentru construirea acestui nod rutier.

Saptamana trecuta, CJ Prahova a aprobat, pe langa indicatorii tehnico-economici ai investitiei, achizitionarea de servicii juridice de consultanta, de asistenta si de reprezentare pentru exproprierile necesare realizarii acestui nod de autostrada.

La acel moment, presedintele CJ Prahova Mircea Cosma, afirma ca printre cei care vor fi expropriati in vederea construirii nodului de autostrada de la Gherghita se numara omul de afaceri Costel Casuneanu si un angajat al Prefecturii Prahova, informatie confirmata de autoritatile locale din Gherghita.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 2053 ori