Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MTCT a primit avizul de mediu pentru construirea Autostrazii Bucuresti - Brasov

MTCT a primit avizul de mediu pentru construirea Autostrazii Bucuresti - Brasov

Lucrarile la Autostrada Bucuresti - Brasov pot incepe, Ministerul Transporturilor primind deja avizul de la Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, a declarat marti, pentru ROMPRES, directorul general a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Dorina Tiron.


'Noi am primit deja avizul de mediu pe 2 martie, urmand ca acordul sa vina pe 19 martie, astfel incat, in aceste zile, vom emite ordinul de incepere a lucrarilor pe portiunea Moara Vlasiei - Ploiesti. Practic, vor incepe lucrarile de organizare de santier, nu vom intra acolo sa facem direct poduri, astfel incat suntem in deplina legalitate', a spus Dorina Tiron.

Oficialul a spus ca CNADNR a obtinut deja autorizatie de construire de la Consiliul Judetean Prahova, fiind initata procedura pentru obtinerea autorizatiei si din partea Consiliului Judetean Ilfov, pentru primii 19,5 kilometri ai autostrazii. Autorizatia de mediu va avea o valabilitate de doi ani.

Compania care va realiza proiectarea si construirea portiunii Moara Vlasiei - Ploiesti de pe tronsonul Bucuresti - Ploiesti este consortiul format din companiile PA&CO International - UMB Spedition - Euroconstruct si Comaxal ales prin licitatie internationala in toamna anului trecut.

Pentru primii 19,5 kilometri, sapte investitori au depus oferte finale, castigatorul urmand sa fie anuntat cel mai probabil in aceasta saptamana. Cel mai mic pret, 152 milioane euro, a fost solicitat de compania italiana Pizarotti, urmata de compania franceza Colas - 158 milioane euro, compania Aktor (Grecia) - 164,4 milioane euro, consortiul format din firmele romanesti Euroconstruct Trading - PA&CO International - UMB Spedition -Comaxa - 174 milioane euro, compania portugheza Lena - 174,5 milioane euro, consortiul format din compoaniile Astaldi-Max Bogl-Tehnologica Radion-220 milioane euro si firma ungureasca Vegyepszer - 229,8 milioane euro.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 796 ori